10 tips relaxte zwangerschap

Tip 1) Las een nieuws-stop in
Uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen hooggevoelig zijn voor ‘slecht’ nieuws en daardoor baat hebben bij een nieuws-stop. Check dus niet constant het nieuws, maar zet een simpele komedie op en relax!

Tip 2) Maak je eigen gezichtsmasker
Je hoeft niet naar een spa om te relaxen en verwent te worden met een gezichtsmasker; maak zelf een masker in de keuken. Gebruik blanke yoghurt als gezichtsreiniger en yoghurt met granen als bodyscrub. Heb je een droge huid? Dan kun je een avocado en twee theelepels olijfolie mixen en op je gezicht aanbrengen. Alle maskers tien minuten laten inwerken  en daarna verwijderen met warm water.

Tip 3) Drie minuten klaagregel
Als zwangere vrouw heeft je lichaam veel te verduren en daarover klagen lucht heerlijk op. Maar als je dit de hele dag doet, luistert je man niet meer. En dat kun je hem eigenlijk niet kwalijk nemen. Oplossing: stel de drie minuten klaagregel in voor het slapengaan. Als je voor het slapengaan klaagt, ga je heerlijk opgelucht slapen en kun je er de volgende dag weer tegen aan.

Tip 4) Neem tijd voor jezelf
Alle deskundigen vinden dat je als zwangere vrouw het recht hebt om lekker voor jezelf te kiezen. Houd een dagboek bij met al je mama-ervaringen en koester die momenten waarop je je beseft hoe bijzonder het is dat je zwanger bent. Neem ook een dag vrij om lekker te wandelen, naar een vriendin te gaan of een film te kijken. Je zult als je baby er is weinig tijd meer voor jezelf hebben, dus geniet er volop van.

Tip 5) Neem een pedicure
Ook al kun je je voeten niet zien, ze zullen je dankbaar zijn voor je pedicure. Met mooie gelakte nagels en een voetmassage zijn je zorgen zo verdwenen. Ga pas na je eerste trimester en vertel dat je zwanger bent (als dat nog niet duidelijk is). Zo voorkom je een te stevige voetmassage die niet geschikt is voor zwangere vrouwen.

Tip 6) Doe ademhalingsoefeningen
Door ademhalingsoefeningen word je rustig en kun je lekker even wegdromen. Ga op de bank liggen en begin door diep vijf tellen in en uit te ademen. Als je kalm bent kun je rustig blijven in en uitademen (door je neus in en je mond uit). Probeer zoveel mogelijk door je buik te ademen. Je zult zien dat je er heerlijk relaxed van wordt.

Tip 7) Leer ‘nee’ te zeggen
Je wordt dagelijks overspoeld met verzoekjes. Kun jij dit regelen? Kom je nog langs? We zijn zo benieuwd hoe je buik is gegroeid! In plaats van meteen ‘ja’ te zeggen, kun je ook ‘daar denk ik even over na’ zeggen. Zo heb je rustig de tijd om alleen de dingen te doen waar je zelf zin in hebt en voorkom je dat je alleen maar aan het rennen bent voor anderen.

Tip 8) Omring jezelf met leuke dingen
Omring jezelf met dingen die je blij maken zoals je man, vriendinnen, kleding, eten, foto’s en geuren. Als je een drukke dag hebt gehad en je thuiskomt terwijl er kaarsjes branden en je man een lekker hapje klaargemaakt heeft, kan jouw avond vast niet meer stuk. Omhoog dus die voeten en genieten van jouw favoriete dingen in het leven!

Tip 9) Date met je man
Als je zesendertig weken zwanger bent, voel je je waarschijnlijk niet meer zo sexy. Toch is het belangrijk om een gezellige dates met je man in te blijven plannen. Ga lekker uit eten, kijk een film of loop een rondje door de stad. Je komt dichter bij elkaar en dat helpt weer om die periode na de bevalling aardig tegen elkaar te blijven.

Tip 10) Bedenk je eigen relaxmoment
Uiteindelijk weet jij het beste waar je je relaxed van wordt. Voor sommigen is dat yoga of badderen, maar anderen vinden juist rust in een spelletje op de computer of in een dag shoppen. Het belangrijkste is dat je bewust leert relaxen. Niet alleen je zwangerschap verloopt dan soepel, maar je kunt er ook echt van genieten.

relax zwanger mama

Tijdens je zwangerschap kom je ook heerlijk tot rust tijdens een cursus. Kijk hier voor het cursus aanbod in West-Friesland.
Bron: http://www.mamaenzo.nl/zwanger/doen-of-laten/10-tips-voor-een-relaxte-zwangerschap-

Laat ons uw reactie horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s