Buitenspelen

Wij weten allemaal dat buitenspelen heel belangrijk is voor kinderen.
Kijk hier voor leuke speeltips met bellen.

bubbels

 

Bellenracen

Zijn jouw kids sterren in het blazen van de grootste bellen die lang heel blijven? Leg dan de lat iets hoger met de bellenrace! Creëer een racebaan en maak een start- en een eindstreep met bijvoorbeeld schilderstape. De kids staan klaar bij het startpunt en blazen een zo groot mogelijke bel met een bellenblaas. Daarna proberen ze de bel zo snel mogelijk over de finish te krijgen zonder hun handen te gebruiken. En daarvoor mogen de bellenblaasfanaatjes allerlei rare fratsen uithalen. Welke bel komt als eerste over de finish?

Levensgrote bubbels

Weleens een bubbel gezien groter dan je eigen kids? Het kan! Vul een zwembadje met een klein beetjezeepbeloplossing/bubbelmix (water met een beetje afwasmiddel). Pak er een hoelahoep bij en leg deze in het midden van het badje. Eén van de kids gaat voorzichtig in de hoelahoep staan. Twee anderen staan ernaast en bewegen de hoepel voorzichtig omhoog. Een reusachtige bel ontstaat! Kan jouw zoon of dochter de grond misschien aantikken zonder dat de bubbel knapt? Een echt zeepbelfeest!

Bubbelkunst

Voor de creatieve kunstenaars: maak een prachtig schilderij met bubbels! Door buiten een groot vel of laken op te hangen aan een waslijn, heb je een mooi schildersdoek waarop de kids zich kunnen uitleven. Combineer een beetje waterverf en bellenblaaszeep. Zo ontstaan er prachtige kleuren om mee te kliederen. Blaas de gekleurde bellen tegen het schildersdoek aan en tadaaa échte bubbelkunst! Nu nog een mooi plekje bedenken en ophangen maar!

De grond is lava!

Een leuk en actief behendigheidsspel. Zoek een grasveld op en blaas zoveel mogelijk bellen tegelijkertijd. Hoe meer, hoe beter. Want dat maakt het spel extra spannend. Geen van de bellen mag ondergaan in het dikke pak lava (het gras) op de grond. De kids moeten dan van hot naar her rennen om alle bellen op tijd kapot te prikken. Wie de meeste bellen prikt, wint! In alle rep en roer moeten ze dus niet vergeten de tel bij te houden…

Natuurlijk hopen ook wij dat het weer snel weer beter wordt, dat maakt het buitenspelen sowieso een stuk leuker!

 

Bron: Jantje Beton

Bij Jantje Beton barsten ze van de buitenzinnige ideeën. Ontvang de leukste tips en tricks elke maand in jouw mailbox, zodat je kids niet meer naar binnen te bewegen zijn. Meld je snel aan!

 

Laat ons uw reactie horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s