Kinderopvangtoeslag omhoog vanaf 2016

Alle werkende ouders met kinderen op de opvang krijgen meer kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016. Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) laten weten aan de Tweede Kamer.
Morgen debatteert de Tweede Kamer over kinderopvang. Daarom komt de PvdA-minister nu al met dit nieuws, voorafgaand aan Prinsjesdag.

WERK EN PRIVÉ COMBINEREN
De overheid trekt 290 miljoen uit om de kinderopvang een impuls te geven. Minister Asscher vindt het belangrijk dat jonge ouders werk en privé goed kunnen combineren. ‘Goede en betaalbare kinderopvang hoort daarbij’, zei hij. Het grootste voordeel gaat naar gezinnen met een inkomen van circa 50.000 euro per jaar. Zij krijgen maandelijks 108 euro extra, als ze 2 kinderen hebben die 3 dagen in de week naar de crèche gaan.

IMPULS KINDEROPVANGSECTOR
De maatregel is tevens een impuls voor de kinderopvangsector die het moeilijk had in de afgelopen jaren. Volgens de brancheorganisatie Kinderopvang levert het extra geld van het kabinet zo’n 7.000 banen op. ‘Hiermee onderstreept het kabinet het belang van kinderopvang voor de ontwikkeling van ieder kind en voor de arbeidsparticipatie. Dit versterkt de economie, voor nu en in de toekomst’, aldus de brancheorganisatie.

PRINSJESDAG
De maatregel staat in de begroting van 2016 die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Bron: NRC