Uit eten met kids

Veel ouders aarzelen om hun kind mee te nemen naar een restaurant. Ze zijn bang dat hun kind gaat jengelen, andere gasten irriteert of dat er niets lekkers op de kaart staat. Toch kun je prima uit eten met kleine kinderen. Je moet je alleen wat beter voorbereiden, met onze tips gaat dat lukken!

Start met de voorbereiding
De meeste kinderen hebben om zes uur gewoon honger. En dan willen ze ook gelijk wat eten en niet nog een half uur op hun bord moeten wachten. Wanneer je met je kind een restaurant opzoekt, is het verstandig om dat om een uur of vijf te doen. Dan hoeven ze niet zo lang te wachten, heeft het bedienend personeel alle tijd voor je en hebben jullie ruim de tijd om rustig te eten voordat het echt druk wordt in het restaurant. Wil je niet zo vroeg eten? Neem dan een paar stukjes fruit mee of zorg dat je kind thuis al iets heeft gegeten.

Aan tafel
De meeste restaurants hebben kinderstoelen en vaak ook stoelverhogers, zodat jouw kind makkelijk aan kan schuiven. Het is wel handig om van te voren even te bellen, de voorraad is immers niet oneindig. Het zal je maar gebeuren dat een ander gezin net de laatste stoelverhoger voor je neus wegkaapt. Om het aan tafel gezellig te houden is het vaak verstandig om kleine dingen voor je kind mee te nemen. Bijvoorbeeld een  knisperboekje of wat kleurpotloden en een tekenschrift. De kindervriendelijker zaken hebben vaak al een place-mat liggen waarop gekleurd kan worden.

Het eten
Veel restaurants hebben een of meerdere kindermenu’s. Een patatje met een kroket en appelmoes gaan er bij de meeste kinderen wel in. Bedenk wel dat kinderen nadoen wat ze zien en hun smaak nog in ontwikkeling is. Als ouders samen met de kinderen eten, leren ze van hun gedrag. Als een kind iets één keer niet wil eten, dan wil dat absoluut niet zeggen dat ze het de volgende keer ook niet willen. Wil je dat je kind meer dingen gaat eten? Laat hem dan van jouw eten proeven, zo ontdekt hij nieuwe smaken.

De speelhoek
Voor speelgoed of een leuke kinderhoek hoef je tegenwoordig niet meer naar een fastfoodketen. Er zijn genoeg restaurants die veel moeite hebben gedaan om het de kinderen naar de zin te maken. Speeltoestellen, kinderboeken, kindervideo’s. Er is van alles. Zo zijn zelfs restaurants waar een aantal avonden in de week oppas aanwezig is, zodat jij zonder zorgen van je eten kunt genieten. Maar laat je kind niet door het restaurant hollen als er geen speelhoek aanwezig is. Dit is niet alleen erg hinderlijk voor de andere gasten, het kan ook gevaarlijk zijn.

Bron: http://www.mamaenzo.nl


Op zoek naar leuke restaurants om met kids heen te gaan in West-Friesland?
Klik hier voor ons overzicht en stem of vul aan!

Laat ons uw reactie horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s