Vliegvakanties

Welke vliegvakantie hoort volgens jou in onze top 5?

Nieuwsgierig naar de ideale reisbestemming voor jouw gezin? Doe de test en laat je verrassen!

Oorpijn

Tijdens het opstijgen of landen kunnen ook kinderen behoorlijk last hebben van hun oren. De beste remedie is dan: zorg dat ze iets te slikken hebben. Het is prettig als er dan iets te eten of te drinken binnen handbereik is. Bijvoorbeeld een flesje water of melk, danoontjes of fruit. Zonnatura verkoopt knijpzakjes met fruit die handig zijn omdat je geen lepeltje nodig hebt. Omdat je van tevoren niet kunt inschatten hoe behulpzaam het vliegend personeel is, is het misschien een aanrader om iets kant-en-klaars mee te nemen. Misschien overbodig, maar als je flesje-danoontje-fruitje tijdens het stijgen boven in het handbagagevak ligt, heb je er ook niet zoveel aan.

Drinken

In verband met de veiligheid mag je op elke vlucht vanuit Europa alleen vloeistoffen meenemen tot 100 ml verpakt in een doorzichtige plastic zak of tas. Babyvoeding en medicijnen uitgezonderd. Een flesje water raak je dus kwijt bij de gatecontrole, zelfs als je aangeeft dit nodig te hebben voor het maken van een flesje. Onze ervaring bij China Airlines is dat je er ook niet vanuit moet gaan dat je in het vliegtuig direct weer nieuw water krijgt aangeboden. Als je bij het opstijgen je kind een flesje wilt geven, is het handig om deze voor de gatecontrole klaar te maken.

Rustgevende middelen

Geen enkel kind zal tijdens een vlucht van elf uur de hele tijd rustig op zijn of haar stoel of op schoot blijven zitten. Nu is het ene kind natuurlijk wel drukker en beweeglijker dan het andere. Voor hen zijn er een aantal onschuldige middeltjes die wellicht zouden kunnen helpen. Valdispert heeft een homeopathisch –lekker zoet- drankje speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar dat volgens de verpakking een rustgevende en ontspannende invloed heeft. Ook zijn er middelen tegen reisziekte die een licht sederende werking hebben, deze zijn via de huisarts te verkrijgen.

Entertainment tijdens de vlucht

Als je kind al wat ouder is zal het vliegen ongetwijfeld een groot avontuur zijn. Eindelijk mag hij mee met zo’n groot vliegtuig dat hij altijd door de lucht ziet gaan. Maar nadat het land niet meer door het raampje te zien is, en het kind het vliegtuig heeft verkend, komt er een onvermijdelijk moment dat de verveling toeslaat. Tja, wat doe je dan. Heb je geluk met het vliegtuigpersoneel, dan zullen zij je zoon of dochter nog een tijdje vermaken met nieuw speelgoed en spelletjes. Heb je pech, zoals ons overkwam, dan zul je zelf alles uit de kast moeten trekken om te voorkomen dat je kinderen gaan dreinen en de vlucht tot een zware beproeving voor iedereen maken. Voel je niet schuldig als je kind een keer huilt, want dat doen kinderen nou eenmaal af en toe. En altijd zullen er medereizigers in het vliegtuig zijn die je boze blikken toewerpen als je kind geluid maakt, of erger: jou als ouder vertellen wat je moet doen. Maar belangrijk is wel dat je in je handbagage een flinke portie kindvermaak meeneemt. Je weet zelf het beste waar jou kind het liefst mee speelt, maar toch een paar tips. Nieuw speelgoed doet het altijd goed, maar je kunt natuurlijk ook speelgoed waar je kind thuis veel mee speelt een maandje verstoppen, en je zoon of dochter zal blij verrast opkijken als jij dit in het vliegtuig uit je tas tovert. Geef je kind niet al het speelgoed in één keer, houdt troeven achter de hand. En elke keer als je iets nieuws geeft, leg dan het vorige speelgoed weer weg, zodat je het later wellicht nog een keer kunt inzetten.

Tips om mee te nemen:
– een tablet met daarop de favoriete filmpjes
– kleurboek met kleurtjes
– stickerboek
– voorleesboekjes
– knuffels

Slapen in het vliegtuig

Een kind dat moe is, zal uiteindelijk in alle omstandigheden wel in slaap vallen, maar daar kunnen een aantal moeilijke uurtjes aan vooraf gaan die zeker in een vol vliegtuig extra zwaar wegen voor alle aanwezigen. Om ervoor te zorgen dat het leed zo beperkt mogelijk blijf kun je natuurlijk een aantal voorzorgsmaatregelen treffen. Als je je kind een pyjama aantrekt zal het misschien begrijpen dat het tijd is om te slapen. Je kunt voor zover mogelijk het bedritueel van thuis uitvoeren, het vertrouwde verhaaltje lezen, de eigen knuffel meenemen en heel belangrijk: zorg dat je kind een gevuld maagje heeft. Door alle spanningen kan het kind eerdere maaltijden geweigerd hebben en met honger slaapt niemand lekker. Als je kind een speen gebruikt, zorg er dan voor dat je in elk geval één reserve-exemplaar bij de hand hebt.

Bron: http://www.verrereizenmetkinderen.nl

Laat ons uw reactie horen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s